Dovlecel umplut

de lia maria in Porc, 3 Aug 2010 | 6082 vizualizari

 

O mancarica de sezon foarte gustoasa si care in mai putin de 1h este gata de servire.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 1 conserva carne porc(sau vita)
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura orez
  • 1 ou
  • 1 ardei iute
  • ½ ardei gras rosu
  • 3 rosii
  • 1 foaie dafin
  • 500ml bulion
  • Sare
  • piper
  • Smantana pt servit
  • Frunze de marar pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut:

Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem si ii lasam la racit.

Punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa, ardeii si dupa 5’ punem si orezul. Lasam inca 5’ la dinstuit si dam jos de pe flacara. Adaugam carnea si oul putin batut,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si umplem dovleceii.

Asezam dovleceii intr-o tava de friptura, pe care am uns-o cu putin ulei. Taiem rosiile in felii pe care le repartizam peste dovlecei. Golim bulionul peste ei, punem in tava si foaia de dafin si dam la cuptor pentru 30’.

Servim dovleceii calzi, simpli sau cu smantana si ornam cu marar verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

mena29 1

03.08.2010, 21:39

O bunatate

Ina 1

03.08.2010, 22:07

dovlecelul e bun oricum

Corinuta 1

03.08.2010, 23:35

Numai bunatati ne faci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chili con carne si orez